קורות החיים שלכם הם כמו כרטיס הביקור המציג אתכם בפני מעסיקים פוטנציאליים ומספק להם מידע רלוונטי עליכם. הם מהווים את ההזדמנות הראשונה שלכם לעניין את המעסיק ולשכנעו שאתם הבחירה הטובה ביותר עבור התפקיד המבוקש.
על פי הסטטיסטיקה, ממוצע הזמן שהמעסיקים מקדישים לקריאת קובץ הקורות חיים שלכם הוא בין 20 ל-30 שניות בלבד! זהו זמן מוגבל מאוד, ולכן חשוב ביותר שתשקיעו מאמץ ותכתבו את קובץ הקורות חיים שלכם על הצד הטוב ביותר.
מאמר זה ידריך אותך בין הסעיפים השונים שיש לכלול בקורות החיים שלך ויספק לך טיפים לכתיבת קורות החיים הטובים ביותר שיעזרו למועמדות שלך לבלוט על פני מועמדים אחרים.
אמנם, אין דרך אחת שהיא ה"נכונה" לבניית קורות החיים, אך בכל זאת, ישנן כמה שיטות עבודה מומלצות שאתה יכול לאמץ כדי לשפר את סיכוייך להגיע לשלב הבא של תהליך הגיוס.
מבנה קורות החיים
ראשית, החלו מהיסודות, כשזה מגיע לעיצוב רצוי מאוד לשמור עליו פשוט, שימוש באותו הגופן וצבע טקסט כהה הוא תמיד הימור בטוח.
בכל הנוגע לאורך המסמך, ההמלצה היא על עמוד אחד בלבד.
אין צורך בפסקאות או משפטים ארוכים מדי, בדרך כלל מעדיפים נקודות תבליט ברורות ותמציתיות. הכניסו את עצמכם לנעליהם של המגייסים שקוראים קורות חיים כל יום, הדבר האחרון שהם רוצים זה קטע טקסט ארוך וצפוף, שפשוט יאבד את תשומת הלב שלהם במהירות.
לגבי מבנה קורות החיים, אם אתה סטודנט זה המבנה שאתה צריך לעקוב אחריו:
פרטי יצירת קשר
חינוך
ניסיון עבודה
מנהיגות והישגים
מידע נוסף
אם אתה איש מקצוע מנוסה ועברו כמה שנים מאז שסיימת ללמוד, אז עדיף שהניסיון התעסוקתי שלך ימוקם בחלק העליון של קורות החיים, וההשכלה בחלק נמוך יותר.
בסך הכל, הרעיון הוא להדגיש את החלק שתואם כרגע לאורח החיים שלך. לכן, אם אתה עובד במשרה מלאה, ניסיון העבודה ימוקם בחלק העליון של קורות החיים ואם אתה סטודנט אז החלק של ההשכלה יהיה זה שיבלוט ראשון.
המבנה הנ"ל הוא המבנה הנפוץ ביותר של קורות חיים, אך ישנן דרכים רבות ושונות לבנות אותו. לדוגמה, אם אין לך ניסיון מנהיגותי, אל תכלול את החלק הזה.
לחלופין, אם יש לך מעט מאוד ניסיון בעבודה בגלל שאתה עדיין צעיר וקורות החיים שלך נראים ריקים, פשוט כלול פרופיל סיכום למעלה, שבו אתה מדגיש את הכישורים וההישגים שלך בערך ב-3 משפטים, שכן זה יגרום לקורות החיים שלך להיראות מלאים יותר.
בסך הכל, זכרו שקורות החיים הם הרושם הראשוני שלכם, ואתם רוצים לגרום לעצמכם להיראות אטרקטיביים ככל האפשר, כך שתוכלו להוסיף או להשמיט קטעים בהתאם למה שגורם לכם להיראות כמו המועמד הטוב ביותר לתפקיד.
בואו ניכנס לעובי הקורה של כל סעיף: פרטי ההתקשרות: פרטי ההתקשרות הם חלק די פשוט. השם שלך צריך להיות מודגש בגדול, ואז הכתובת הפיזית שלך, אימייל מקצועי (זכור שזה צריך להיות מקצועי עם השם שלך!) ואז מספר הטלפון שלך.
לאחרונה נהיה פופולרי להוסיף קישור ללינקדאין שלך, אז אפשרי לשקול זאת בחיוב אם אתה חושב שפרופיל הלינקדאין שלך חזק ומרשים. השכלה: אם אתה כרגע סטודנט, עליך לשים את שם האוניברסיטה שלך במקום הראשון, עם מיקום ותאריך סיום צפוי. עליך לכלול את שם המגמה והציונים שלך, כמו גם הישגים כלשהם, כגון אם נכנסת לרשימת מצטייני הדיקן. לאחר מכן כלול את בית הספר התיכון שלך, או חילופי האוניברסיטה שלך אם עשית אחד. אם אין לך הרבה על מה לכתוב בסעיפים אחרים, כגון ניסיון בעבודה, זה יכול להיות שימושי להיכנס לפרטים נוספים על תיכון ואוניברסיטה כדי למלא את החלל.
לבסוף, אתה יכול לכלול קטע לימודים אשר רלוונטי לתפקיד אליו אתה מגיש מועמדות ובכך להפגין את הידע שלך.
ניסיון תעסוקתי: בחלק זה עליך לרשום את התפקידים שלך בסדר כרונולוגי הפוך, כך שהעבודה האחרונה שלך נמצאת בראש. אתה רוצה לכלול את שם המעסיק שלך, את התואר שלך ואת התאריכים שבהם עבדת שם. לתיאור כל תפקיד:
השתמש בנקודות תבליט, אין צורך במשפטים מלאים
השתמש במילות שמציינות פעולה, כמו יצר, ניהל, ערך וכו'.
לכמת דברים, על ידי הוספת פרטים מדויקים של מספרים ומשימות
למשל, במקום לומר:
"הייתי אחראי ליצירת קמפיין שיווקי למכירת מוצרים נוספים"
ניתן להגיד: "יצר קמפיין שיווקי שהגדיל את הכנסות המכירות ב-40% משנה לשנה" המשפט השני הוא רלוונטי לעניין, יש לו מילות שקשורות לפעולה, הוא מכמת ובאופן כללי נותן למגייס יותר פרספקטיבה לגבי האחריות שלך. טיפ טוב נוסף הוא לקרוא את תיאור התפקיד ולחפש מילות מפתח. לחברות רבות יש מערכות מעקב אחר מועמדים, המסננות לפי מילות מפתח מסוימות המותאמות לתיאור התפקיד ולפיכך, כדי להבטיח שאינך מסונן על ידי מכונה, הקפד לכלול בתיאור התפקיד כמה שיותר מילות מפתח רלוונטיות כדי לעזור לך להמשיך לעבור את המיון הראשוני הזה. עבור נקודות התבליטים, נסה להשתמש בנוסחת XYZ. בעיקרו של דבר, זה אומר: השיג X, על ידי מדידה של Y, על ידי ביצוע Z". אם אתה נציג מכירות, למשל, זה יכול להיות "הגדלת המנויים ב-20% יותר לחודש, על ידי הצגת תכונות מוצר חדשות", כאשר ההישג הוא צמיחת המנויים, המדידה היא 20% מחודש לחודשו, ותכונות המוצר החדשות הן העשייה.
בסך הכל, נקודות התבליט צריכות להיות עקביות. כדאי לשמור על אותו מספר של נקודות תבליט עבור כל עבודה, או לכל הפחות, להקטין את המספר בצורה מדורגת: אם בתפקיד האחרון שלך יש 3 נקודות תבליט, בתפקיד שקדם לו יהיו 2 נקודות תבליט, וכך הלאה..
אם אתה מרגיש שאין לך ניסיון רלוונטי כי אתה די צעיר, עדיין עדיף לכלול ברמן או הדרכה מאשר כלום. בסופו של יום, תפקידים אלה יציגו את מוסר העבודה שלך ותוכל להפגין מיומנויות הניתנות להעברה. נקודות ציון והישגים:
קטע זה יכול לכלול כל דבר שאתה חושב שיכול להביא ערך מוסף, החל מזכייה בתחרויות שחמט, התנדבות או היותך בעבר נשיא מועדון בית הספר. זה יכול לכלול גם קורסים חינוכיים, כגון תוכנית דיבור בפני קהל, או כנס חשוב שהשתתפת בו.
אותה מסגרת כמו סעיף הניסיון חלה כאן, כך שתוכל להמשיך להשתמש במבנה הנ"ל של XYZ.
לדוגמה, אם אתה נשיא מועדון המתמטיקה של בית הספר שלך, נקודת תבליט אחת יכולה להיות:
"הגדיל את הדירוג הארצי של המועדון ב-25 מקומות לאחר הזכייה בטורניר העירוני על ידי פיתוח תוכנית אימונים קפדנית לחשבון"
אם אין לך מה להוסיף בסעיף זה, אתה תמיד יכול להשמיט - הכל מסתכם במה שיגרום לך להיראות הכי טוב בקורות החיים. מידע נוסף:
לבסוף, יש לנו את סעיף המידע הנוסף. אין כאן קווים מנחים ברורים, אתה יכול למשל להוסיף את השפות שאתה יודע לדבר, תחומי העניין שלך, הפעילויות שלך מחוץ ללימודים וכל קישור שאתה חושב שיכול להיות רלוונטי.
לעתים קרובות מתעלמים מהקטע הזה, אבל זו דרך מצוינת לבדל את עצמך ממועמדים תחרותיים אחרים.
לדוגמה, אולי שיחקת באותו מועדון כדורגל כמו המגייס שלך, או אולי שניכם מדברים איטלקית, ודרך זה תוכלו להתחבר. לסיכום:
זכור שבקורות החיים שלך אתה רוצה להבליט את נקודות החוזק שלך, אם אתה טוב במשהו הדגש אותו, אם אתה חלש במשהו אחר, אז אין צורך לכלול אותו. יש לך שליטה מלאה על מה שנמצא בקורות החיים.
האם אתה צריך לעדכן את קורות החיים שלך בכל פעם שאתה מגיש מועמדות למשרה? רצוי להחזיק במספר קורות חיים שונים. אם אתה סטודנט לעסקים שמתעניין בבנקאות, חשבונאות ונדל"ן, נסה להחזיק בכשלושה קורות חיים שונים המותאמים לתחום זה.